Utazni jó!

Szeretnék - épp egy aktuális és nagyon várt utam/utazásom előtt - egy új, azaz régi/új, már-már örökzöld témában egy blogot nyitni az utazásokhoz kapcsolható bármilyen élményeimről, az utazási szokásokról, emberekről, tájakról, más kultúrákról, itthon meg nem szerezhető tapasztalatokról, érdekességekről, esetleg hasznos apróságokról, végül is mindenről, ami ebben a témában jól jöhet akár még igazán rutinos utazóknak is. Igaz, én sem vagyok pályakezdő, de nem a luxuskategóriában "utazom", ezt előre megmondom! Beköszöntőnek talán ennyi egyelőre, kedves Mindenki, utazni szerető honfitársaim! Ahogy a régi görögök, tőlük eltanulva a rómaiak mondták, "navigare necesse est", vagyis hajózni, azaz, mai szóval, utazni muszáj - szerintem. Mert utazni önmagában jó, nem túlzás talán, amikor azt is állítom, egyenesen gyógyszer -miinden bajra....ezt majd bővebben kifejtem a későbbiekben. Remélem, ezt hamarosan ismét meg tudom erősíteni, de addig is várom a esetleges hozzászólásokat, bár most egy rövid időre felfüggesztem a bloggolást, ez az első gyermekem egyébként e műfajban....vagy talán majd egy internetes kávézőból küldök egy szép, későőszi üdvözletet, bejegyzést. Jó utat mintenkinek, aki szintén a csomagolás kellős közepén van, és aki netán blogger a javából... Most még egy praktikus üzenettel zárom a jegyzetem, hogy ti. hétvégén még óraátállítás is lesz, de ez csak egy kis apróság, amire esetleg figyelnem kell. Üdvözlet minden éjjeli bagolynak is egyben.Muszáj mennem....de most még csak az ágyikómba.... Sziasztok!

Friss topikok

Címkék

2011.11.04. 19:31 kallisz

Klasszikusan, Isztrián!

Most még egy kis türelmet kérek, talán a technika (ördöge) most nem fog ki rajtunk.... hamarosan jelentkezem újra! 

A szív alakra emlékeztető Isztria-i félszigetet rengeteg magyar turista zárta a szívébe, hogy stílusos legyek, s talán nagyon sokan sokkal jobban is ismerik, mint jómagam....Mi viszonylag rövid idő alatt a patinás Pulából kiindulva tettünk meg egy csillagtúrát, érintve a legnevezetesebb, igen nagymúltú isztriai városkákat, híres fürdőhelyeket (Rovijn, Porec...etc.), de óriási élmény volt sokunknak az áprilisra emlékeztető gyönyörű időben a Szlovén-Adria partján az olaszos hangulatú Piran vagy éppen a Monarchia idejében is már elegáns fürdőhelynek számító Portoroz...nemkülönben Opatija (nekünk Abbázia), amely ma is a legelegánsabb, a legpatinásabb hely az európai fürdőhelyek sorában. Zágráb és Rijeka (vagyis Fiume) is sokat jelent nekünk magyaroknak...és nem is csalódtunk a rövid séták ellenére sem. A zágrábi piaci élményeimre még majd kitérnék...Ezek azok az első gondolatok, amelyeket bevezetőül szántam...de még csak ezután jön a java... ugyanis olyan helyekre is eljutottunk, ahol a madár sem jár, ahogy mondani szokás...de viszont fantasztikus, nem mindennapi élményekben volt részünk, de erről majd legközelebb, addig is mindenkinek szép hétvégét, remélem addig technikailag is fejlődöm majd némileg...Jó éjt, kedves éjjeli baglyok!!!

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hajoznimuszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr193354223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása